In ruimte

ligt beweging

Met ruim 25 jaar ervaring in het vakgebied brengt Frans Hoebink een ongeremde lading aan kennis en praktijkervaring. 
 
Vijfentwintig jaar geleden maakte hij met zijn achtergrond in de elektrotechniek en crisisopvang de overstap naar arbeidsdeskundige. Hij is begonnen bij de GMD, waar hij veel kennis heeft opgedaan in over arbeid, hoe mensen werken en wat daarvoor nodig is. In zijn functie als arbeidskundig analist droeg hij bij aan de ontwikkeling van het functie informatiesysteem van GAK/GMD, de voorloper van de huidige CBBS van het UWV.
 
De jaren daarna is Frans Hoebink in de vorm van projectleider bij Bureau Passage in een plezierige samenwerking met PSW Den Bosch erin geslaagd om de integratie met een psychische achtergrond in Nederland op de kaart te zetten. 
 
Na banen bij PSW als regiomanager en bij Agens als stafarbeidsdeskundige is Frans Hoebink in 2000 als zelfstandige aan de slag gegaan. Hierbij heeft hij verschillende adviesposities vervult waaronder in de regeringscommissie psychische ongelijkheid (Donner 2) en de regeringscommissie Werkend Perspectief.
 
In 2003 heeft hij mede de Vereenigde Arbeidskundige Compagnie opgericht waarmee hij zich vooral focuste op de re-integratie van jong gehandicapten. Daarnaast is Frans Hoebink in 2010 toegetreden tot het arbeidskundigen tuchtcollege. Na negen succesvolle jaren is Frans Hoebink sinds 2012 weer volledig zelfstandig.
Deel deze pagina: