Het werk

in de praktijk

Binnen zijn werkbare leven heeft Frans Hoebink een grote verscheidenheid aan functies vervult, allemaal binnen de driehoek van mens, werk en inkomen. Hierbij heeft hij zich toegespitst op onderwerpen als ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid, re-integratie, beleid en praktische uitvoering hiervan en arbeidskundige educatie.
Op het moment houdt Frans Hoebink zich bezig met verschillende projecten.
 
Bij Frenos is hij actief als docent sociale wet en regelgeving, hier maakt hij de taaie stof toegankelijk door deze te doceren in een praktijkgerichte context.
 
Bij verschillende Gemeenten is Frans Hoebink gevraagd de ambtenaren van advies te voorzien rondom mensen met een beperking. 
 
Arbeidskundige onderzoeken, zijn een van de specialiteiten van Frans Hoebink, via een systeem-analytische wijze kijkt hij naar de mogelijkheden van ieder individu op de werkplek.
 
In samenwerking met de PO-raad, de vakbonden, stichting Gezel en stichting Zorgassistent Zuid-West Nederland is Frans Hoebink bezig met het opzetten voor een pilot voor het Project ‘Zorgassistent in het primair onderwijs’. Hierbij worden jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt geholpen aan een baan in het onderwijs gericht op zorgtaken in groep 1 en 2.
 
In de loop der jaren heeft Frans Hoebink bijgedragen aan kleurrijke keur projecten in samenwerking met verscheidene partners, onder welke: 
 
Active Work
Arentheem
CLeanlease Fortex-Medifort Healthcare
Cliƫnten Belang Utrecht
CZ
De Pels
Gemeente Den Haag
Gemeente Vlist
GGZ Delfland
Hintech
Ikazia Ziekenhuis
Kaak Nederland
Kwintes
Martens Kunststoffen
Met Talent
Onderwijsspecialisten
Oogziekenhuis
Orionis
Phrenos
Politie Rijnmond
Poortwachtermonitor
Reinaerde
Re-intgratiepunt
Segeren
St. Josephscholen
Thebe
TU Delft
VNG
WGA Control
Deel deze pagina: